HomeVerlanglijst (0)Mijn AccountWinkelwagenAfrekenen

Over ons

Multi-lijn is een hondenriem die ontwikkeld is naar aanleiding van een aantal wensen binnen onze puppy cursus. Veel eigenaren gebruikten in onze ogen een veel te korte riem, dit zorgde ervoor dat de toen nog kleine pups, zonder dat dit wenselijk was, leerde lopen aan een riem die veelal op spanning stond. En dan te bedenken dat de meest bekende oefening op veel cursussen het “wandelen aan een ontspannen lijn” is. Het wil natuurlijk niet zeggen dat een hond niet kan leren trekken als de lijn langer is maar in ieder geval heb je de ruimte om een (jonge) hond keuzes te laten maken en het gewenste gedrag te belonen.

Een andere wens was dat eigenaren een speeltje binnen handbereik hadden. Zo ontstond het idee om het handvat van de lijn, te vervangen door een balletje. Met deze twee wensen kwamen we rond het jaar 2000 met het idee voor het maken van de Multi-lijn, multifunctioneel in gebruik. Het was even flink oefenen om het balletje te leren maken. In de beginjaren bevestigden we de musketon nog met het zogenaamde krimpkousje en veel later leerden we dat wanneer je het juiste materiaal in handen hebt, je prachtige professionele afwerkingen kunt maken. Omdat wij zoveel plezier aan de lijnen beleven zijn we begin 2013 begonnen met het geven van workshops. Hoe leuk is het niet als meerdere hondenscholen hun eigen lijnen kunnen maken die voldoet aan specifieke wensen. Nog leuker is het geworden nu we deze spullen groot inkopen en dat iedere riemenmaker dit in zijn eigen gewenste kleur(en) kan doen.

Multi-lijn is een groothandel in de benodigde materialen voor het maken van onder andere hondenriemen. Wij maken echter geen riemen voor de gebruiker. Dat doen inmiddels heel veel enthousiastelingen wel. U vind ze elders op deze website, ze maken elke lijn speciaal naar uw wens; lengte, kleur, dikte enz.

Verder zijn we er erg trots op om te kunnen melden dat 10% van de Multi-lijnen gedoneerd wordt aan de Stichting Animal 4 Health. Deze stichting brengt mensen, die verblijven in diverse zorgcentra, weer in contact met dieren. Naast de zorginstellingen worden er ook coachlessen gegeven aan jongeren waarbij de inzet van dieren van meerwaarde is op hun welzijn. De stichting is ontstaan uit een missie om dit contact voor meer mensen mogelijk te maken. In deze branche wordt het belang van contact met dieren gelukkig steeds meer erkend. Dit contact kan voor veel mensen iets betekenen voor hun welzijn en gezondheid. Uiteraard mag dit alles nooit ten kosten gaan van de gezondheid en het welzijn van het dier zelf. Kijk voor meer informatie op www.animal4health.nl.